معرفی معروف ترین سبک ها و ژانرهای موسیقی جهانی

معرفی معروف ترین سبک ها و ژانرهای موسیقی جهانی

موسیقی، تنها یک سرگرمی نیست بلکه ابزاری کارآمد است که قلب ها را به یکدیگر نزدیک کرده و به اشتراک فرهنگ ها و آداب و رسوم می‌پردازد، بی جهت نیست که آن را زبان مشترک تمامی ملل می دانند که فارغ از مرزها، شنوندگان را با نغمه های دلنشین مبهوت می کند. خوشبختانه هنرمندان پرآوازه توانستند به خوبی برای تمامی سلایق و علایق، سبک هایی را ابداع کنند که شور و نشاط خلق کند. برای آشنایی شما عزیزان در این مطلب به ۱۰ تا از معروف ترین و محبوب ترین سبک های موسیقی پرداخته ایم.

آشنایی با ژانرهای موسیقی

موسیقی، اقیانوسی بی انتهاست که برای تمامی علاقمندان، سبک هایی خاص دارد، برای رمزگشایی از آن، نیاز به سواد خاصی نیست تنها کافیست، گوش جان بسپارید به این آواهای دلفریب تا خستگی و رخوت را از تن، بیرون کنید.

کلاسیک و اپرا Classic and opera

شاید برخی سبک موسیقی کلاسیک را برای افرادی خاص همچون گروه مسن تصور کنند و یا آن را مناسب برای فیلم های سینمایی مهیج بدانند در حالیکه غنا و عظمت سبک کلاسیک، می تواند برای نسل جدید نیز جذابیت بالایی داشته باشد، به طوری که شما نیز بعید نیست تنها با گوش سپردن به آثار هنرمندان به یاد ماندنی همچون بتهوون، متزارت یا ویوالدی، به خیل عظیم عاشقان این سبک بپیوندید.

در عصر حاضر نیز افراد خوش ذوق بسیاری، توانستند با خلق آهنگ های فاخر در سبک کلاسیک، کارنامه درخشانی برجای بگذارند و لذت بی نظیری را به شنونده ارزانی دارند.

بد نیست نگاهی به آثار گرانقدر جان ویلیامز شخصیت تاثیر گذار سبک کلاسیک بیندازید، همچون موسیقی متن فیلم جنگ ستارگان، آرواره ها و پارک ژوراسیک تا نگاهتان به قدرت و تاثیرگذاری سبک کلاسیک تغییر کند.

البته قطعات پرشکوه محدود به همین ها نیست بلکه هانس زیمن آهنگساز فیلم های پر فروش تلقین (Inception)، میان ستاره ای (Interstellar) و شیرشاه (The Lion King) نیز توانست در سبک موسیقی کلاسیک، قدرتمند ظاهر شود بی جهت نیست که حال، روز به روز علاقمندان بیشتری مایلند اوقات فراغت خویش را با چنین قطعاتی پر کنند. اجراهای زنده در سالن‌های کنسرت نمادین مانند خانه اپرای سیدنی و رویال آلبرت هال در لندن نیز برای اجرا های جذاب و مهیج موسیقی کلاسیک با استقبال پر شور علاقمندان همراه است.

سبک بلوز Blues

سبک بلوز با نغمه های دلنشین برخاسته از منطقه عمیقی جنوبی بوده که از دهه ۱۸۷۰ تا به کنون، دنیای خوانندگی و آهنگسازی را با تحولی درخشان روبرو کرده است.

در گذشته هنرمندان برای به تصویر کشیدن احساسات عمیق قلبی همچون ناامیدی ناشی از بردگی مردمان آفریقایی آمریکایی، سبک بلوز را به کار می گرفتند که اغلب شامل، اجرا های دیدنی و پر احساس بود که تاثیری عمیق بر شنونده داشت.

شاید بد نباشد که بدانید علیرغم جدا شدن بردگان از جمعیت سفیدپوست همچنان نفوذ بر زندگی و سرگرمی ها دیده می‌شد، احتمالا کاربرد سبک بلوز نیز مرتبط با این اتفاق باشد به طوری که می توان شاهد آهنگ های مرتبط با زمینه کار و همراه با فریاد بود که تنظیم آن از سرعت موزونی برخوردار بود.

اما رفته رفته متن ترانه ها در سبک بلوز دچار تغییر شد به طوریکه متمرکز بر روایت وجوه مختلف زندگی همچون عشق از دست رفته و تجربه “سیاه پوستان” در ایالت متحد بود اما این موسیقی چندان امید و انگیزه را ترویج نمی‌داد.

حال میتوان شاهد تلفیق جذابی از گیتار، خط باس قوی و آوای قدرتمند در سبک بلوز بود که احساسات بدون هیچ پوشش و مرزی قابل نمایش هستند.

از شخصیت های برجسته ای که در مسیر سبک بلوز با آثار درخشان خویش تاثیرگذار بودند، می‌توان هاولین ولف، بی.بی. کینگ، جیمی هندریکس، اتا جیمز و اریک کلپتون را نام برد که کارنامه درخشانی در تدریس گیتار نیز داشتند.

هوی متال Heavy metal

سبک موسیقی هوی متال علاقمندان بسیاری دارد که اغلب متشکل از نسل جوان و نوجوان هستند. معمولاً در این سبک، استقبال بسیاری از گیتارهای الکتریکی صورت می‌گیرد تا نوایی خاص به گوش برسد.

با ورق زدن تاریخچه سبک موسیقی هوی متال، میتوان وابستگی آن به موسیقی راک را شاهد بود که از دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ در انگلیس با استقبال مواجه شد.

در واقع رونمایی و گسترش آن مرتبط با عکس العمل به موسیقی پاپ در آن دوران صورت گرفت که می توان از صدای گرم و خاص ترانه‌ها پی به امید، عشق و طلوع خورشید برد.

علی رغم تغییرات گسترده که در این سبک صورت گرفت، همواره گیتار الکتریک به عنوان یکی از اجزای جدایی ناپذیر مطرح بوده است.

از شخصیت های برجسته ای که در سبک موسیقی هوی متال به عنوان هنرمندان محبوب و مردمی در ذهن علاقه‌مندان ثبت شده‌اند، می‌توان به بلک سبث، لد زپلین و دیپ پرپل در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ اشاره کرد علاوه بر آنکه در دهه ۸۰ نیز گروه‌های نمادین همچون  کیس و آلیس کوپر توانستند عرصه موسیقی را بار دگر پرشکوه حفظ کنند.

خوشبختانه حال نیز اجراهای دیدنی و تاثیر گذاری در گروه‌هایی همچون متالیکا، کورن و اسلیپنات برپاست که می‌تواند نگاه تمامی طرفداران را جلب کند.

موسیقی رقص الکترونیکی (ای.دی.ام.) EDM

در موسیقی نیز هنرمندان با ادغام هنر و تکنولوژی، توانستند همسو با پیشرفت علم، طرفداران را همواره مبهوت کنند به طوری که می توان شاهد تغییرات عظیم در زمینه خلق آثار بود.

از اواخر دهه ۱۹۸۰ تا به کنون، موسیقی توانست با سبک نوآورانه خویش، افراد بسیاری را مجذوب کند.

اگرچه در دورانی نیز فعالیت چندانی دیده نمی شد ولی  جشنواره هائی از قبیل سرزمین فردا (Tomorrowland)، ناگفته (untold) و جشنواره گل مروارید الکتریک (Electric Daisy) در اجراهای گروه ای.دی.ام (EDM) توانستند بار دگر فراز و نشیب‌های روزگار را کنار بگذارند و قطعات بی مثالی را به شنوندگان ارزانی دارند.

همچنین  دیوید گتا، استیو آئوکی، مارتین گریکس و کالوین هریس توانستند درک موسیقیایی افراد در این زمینه را گسترش دهند و کارنامه درخشانی را نیز بر جای بگذارند.

سبک موسیقی کانتری Country

سبک موسیقی کانتری با اصطلاحات مختلفی همچون موسیقی کشور و غربی (وسترن) و یا هیلبلی نیز در بین علاقمندان یاد می‌شود که شروع معرفی آن را می توان به دهه ۱۹۲۰، مرتبط دانست که هنرمندان محلی آمریکا توانستند با موسیقی دل انگیز در بین ۱۰۰ سبک برتر، نام آن را ثبت کنند.

البته باید از پذیرفت، وجه اشتراک کمی نسبت به سبک موسیقی کانتری قدیمی و حال دیده می‌شود اما در برخی وجوه، همچنان بدون تغییر مانده است. هنرمندان پرآوازه سبک کانتری، بیشتر آثار خویش را برای طبقه کارگر آمریکا خلق می کردند تا با اجرا های پرشور و احساساتی، نمایش قابل قبولی از سختیها و شدائد این طبقه رنج کشیده را به حالت قصیده واری، نشان دهند.

گیتار در این سبک موسیقی نقش اصلی را ایفا می‌کرد و جایگاه خاصی دارد، از جمله میتوان  گیتار استیل، گیتار ریتم و گیتار بم (باس) را نام برد.

اگرچه خاستگاه اصلی این نوع سبک را آمریکا می دانند اما حال افراد بسیاری در گوشه گوشه دنیا، با شنیدن نواهای های دل انگیز، اوقات خوشی را سپری می کنند، این اتفاق بی‌ارتباط با فعالیت هنرمندان کاربلدی همچون چون کیث اربن از استرالیا نیست که با استعدادی بی نظیر می توانست آثاری شگفت، بر جای بگذارد.

اگر شما نیز علاقه مند به موسیقی کانتری هستید و قطعات هنرمندان شاخصی همچون کری آندروود، تیم مک گراو و الن جکسون را گوش می کنید، باید بدانید خوشبختانه حال شخصیت های محبوب نیز مانند  تیلور سوئیفت و فلوریدا جورجیا لاین توانستند قدرت این سبک موسیقیایی را بهتر به نمایش بگذارند.

هیپ هاپ Hip Hop

موسیقی هیپ هاپ از دهه ۱۹۷۰ تا کنون در بین هنرمندان معروفی به کار می رود که منشاء خلق آن را مرتبط با جوامع آفریقایی- آمریکایی، ایالات متحده آمریکا می‌دانند به طوری که برانکس، شهری در نیویورک به عنوان خاستگاه نخستین معرفی می شود، تمامی اهالی شهر از کوچک و بزرگ برای شور و نشاط دادن و خلق آثار، همراهی خودجوش داشتند، به نحوی که دی.جی. پدید آمد و ظهور دونفری رپر (MC) و دی.جی. نیز در پی آن رخ داد.

شاید کمتر کسی فکرش را می کرد این سبک موسیقی بتواند با سرعت با استقبال عظیمی مواجه شود.

حال هنرمندان پرآوازه بسیاری، در این سبک از موسیقی به هنرنمایی می پردازند. سال ۲۰۱۷ را نیز می‌توان یکی از زمانهای طلایی برای طرفداران این سبک موسیقی دانست که کندریک لامار به دلایلی همچون غزلسرایی باورنکردنی اش و نمایش آفریقائی امریکائی مردانه اش در جامعه،، موفق گشت که جایزه پولیتزر را دریافت کند و نامی در این عرصه به یادگار بگذارد.

هنرمندان و شخصیت های برجسته ای که در سبک موسیقی هیپ هاپ، فعالیت می کنند، علاقمند به استفاده از دی.جی. و سازندگانی هستند که در اجزای آن رشته ها، ساز برنجی و ساز لوله دیده می‌شود که می‌تواند آواهایی دلفریب را به شنونده ارزانی دارد.

اگرچه هنرمندان آفریقایی آمریکایی در این سبک موسیقی توانستند با عنوان خالق، خود را نشان دهند اما حال این قبیل موسیقی ها تنها محدوده به منطقه یا کشور خاصی نیست بلکه علاقمندانی از سراسر جهان در حال هنرنمایی و یا گوش سپردن به قطعات ارزشمند هستند به طوری که بانوان نیز توانستند نام خویش را در این عرصه به یادگار بگذارند.

از شخصیت های معروف در زمینه سبک هیپ هاپ، می توان جی. کول، کندریک لامار، کانیه وست، جی-زی، نیکی میناژ و دریک را نام برد که شهرتی فراتر از مرز ایالات متحده آمریکا دارند و آثار آنها همواره از سوی طرفداران بسیار با علاقه پیگیری می شود.

خواننده ها و ترانه سراها Singers

این سبک از موسیقی متفاوت با سایرین است که جذابیت موضوع را دوچندان می‌کند. معمولاً قطعات این نوع سبک به گونه ای هستند که ترانه سرا و آهنگساز و حتی در مواردی آواز خوان، یک نفر بوده و اغلب خالق آثار فاخر نیز هستند که محبوب بسیاری از طرفداران است.

در جهان بی انتهای موسیقی، بسیاری از افراد علاقمند هستند، قطعاتی را بشنوند که هنرمند برای به تصویر کشیدن مفاهیم و تکنیک ها از نخستین گام که سراییدن ترانه است تا اجرای ساز را خود ایفا کند، سبک ترانه خوان، می تواند پاسخگوی نیاز این گروه باشد.

حال افراد کمتری می توانند چنین آثاری را به تصویر بکشند به طوریکه ستارگان پاپ نیز معمولاً از ترانه‌های دیگر هنرمندان بهره می گیرند، بی جهت نیست که خوانندگان ترانه سرا، نغمه های بیشتری را در یاد و خاطره علاقمندان ثبت می کنند و جایگاه ارزنده‌ای دارند.

اگر بدین جای این مقاله رسیده اید ، حتما فردی علاقمند به موسیقی هستید ما پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر از دستگاه های ایرانی به آموزش شرح ردیف دستگاهی موسیقی ایران توسط استاد مهران مهرنیا از خنیاگر مراجعه نمائید. دوره ای بسیار با کیفیت با ساخت بسیار حرفه ای.

بد نیست بدانید که باب دیلن موفق به دریافت جایزه نوبل ادبیات گشت، این اتفاق بی ارتباط به سراییدن ترانه های فاخر نبود که همچون نگینی در کارنامه هنری ایشان می درخشد. اگر علاقه مند به شناخت دیگر نوازندگان سبک هستید بد نیست با اشخاص برجسته‌ای همچون پل سایمون، نورا جونز، جونی میچل، تریسی چپمن و دیوید کرازبی نیز آشنا شوید که همواره در این روزهای ملال‌آور، جسم و روح علاقمندان را با نوای دل انگیز خویش التیام می بخشند.

جاز Jazz

‏جاز از دیگر سبک های محبوب و تاثیرگذاری است که با نواهای دلنشین هنرمندان آفریقای آمریکایی از قرن ۱۹ و ۲۰ تا به کنون، درخشیده است و افراد بسیاری را مایل به پیمودن گام های آموزشی و هنرنمایی نموده است به طوری که دهه ۱۹۲۰ را عصر جاز می نامند.

حال نیز این سبک، جایگاه ارزنده‌ای در موسیقی دارد و هنرجویان بسیاری مایلند در هنرستانهای هنرهای زیبا در کشورهای مختلف، الفبا و تکنیک ها و مفاهیم اصولی را نیز بیاموزند.

اگر شما نیز علاقه مند به اعجاز این سبک، هستید می توانید به پشتوانه استعداد و توانمندی، قدم در مسیر آموزش بگذارید و با حضور در گروه های موسیقایی هنرنمایی کنید.

معمولاً این گروه ها شباهت بالایی به ارکستر دارند که بخش ریتم و بخش شاخ دیده می شود.

دستاورد های سبک موسیقی جاز بی‌ارتباط با فعالیت هنرمندان با سازهای برنجی و ساز کوبه ای در بخش ریتم و حضور ساکسیفون در بخش شاخ نیست.

باید بدانید که علیرغم نگرش اغلب مردم نسبت به ساکسیفون به عنوان ساز اصلی جاز، از دیگر آلات موسیقی هم چون کلارینت، شیپور، شیپور فرانشوی، توبا استفاده می شود تا شنوندگان شاهد آوای آسمانی و دلفریب باشند که روح را جلا می بخشد.

بدیهه نوازی نیز در سبک موسیقی جاز، تاثیرگذاری بسیار دارد به طوری که هنرمندان می‌بایست از توانمندی ذاتی برای بدیهه نوازی بهره گیرند.

روز به روز می‌توان شاهد بلوغ بیشتر سبک های مختلف موسیقی همچون سبک جاز بود که حال با عنوان جاز ملایم نیز، هنرمندان بسیاری همچون نورا جونز، چاکا کان و ساد را به فعالیت واداشته است که با مهارت و قدرت نگاه افراد مختلف با سلایق و علایق مختلف را جلب می‌کند.

راک Rock

ردپای موسیقی راک، مربوط به امروز و دیروز نیست، بلکه مدتهاست این سبک از موسیقی در بین گروه‌های مختلف مردم، محبوبیت کسب می‌کند‌. راک اند رول، قدمت بالاتری دارد که شروع فعالیت این سبک را به دهه ۱۹۵۰ مرتبط می‌دانند. از شخصیت‌های نام آوری که در این سبک هنرنمایی کردند می توان الویس پرسلی را نام برد.

موسیقی دلکش سبک راک، بی‌ارتباط با نواهای برخاسته از سازهای مهیج و گرانبهایی همچون گیتار، ساز برنجی، طبل و نغمه های خواننده نیست.

معمولاً متن موسیقی راک برای به تصویر کشیدن شدائد و سختی های عشق نافرجام است که از این نظر شباهت بالایی به موسیقی پاپ دارد اما سوز و گداز آن را بیشتر می دانند به طوری که اسطوره های موسیقی همچون رولینگ استونز یا اروسمیث نیز در آثار خود همواره مطابق با سلیقه شنوندگان گریزی به این موضوعات همیشه داغ داشته اند.

حال نیز گروه‌های بسیاری در این بازار آشفته، موسیقی عملکرد درخشانی داشته اند که میتوان گروه های موسیقی معروفی مانند گریین دی، کیلرز، میوز و اوئیسیز را نام برد.

پاپ Pop

کمتر کسی را می توان یافت که اهل موسیقی باشد و دلبستگی به سبک موسیقی پاپ احساس نکند، خوشبختانه هنرمندان بسیاری در این عرصه با تجربه و توانمندی ذاتی، آثار ارزشمندی به ارث گذاشته اند. در عصر حاضر نیز شخصیت‌هایی همچون بیانسه، مایکل جکسون، آریانا گرانده و مدونا  عنوان محبوبترین خوانندگان پاپ همواره یاد می‌شوند.

شاید کمتر کسی فکرش را می کرد که در اواسط دهه ۱۹۵۰ با معرفی موسیقی سبک پاپ، این چنین با محبوبیت مواجه شود به طوری که همواره علاقمندان بسیاری از مردمان آمریکایی، برای شنیدن نغمه های ناب موسیقی پاپ، ساعاتی را به شنیدن برنامه های رادیویی اختصاص می دادند، اغلب الویس پرسلی به عنوان سلطان پاپ، آثاری را به شنوندگان هدیه می بخشید.

موسیقی پاپ نیاز به شاخ و برگ دادن اضافه ندارد، تمامی افراد فارغ از درک موسیقیایی از شنیدن نغمه های دلنشین آن لذت میبرند. حال در ملل مختلف نیز افراد بسیاری توانستند، پتانسیل خویش را در این عرصه به نمایش بگذارند، ستارگان کره ای پاپی نیز از این جمله هستند که طرفدارانی از کشورهای مختلف را نیز به دست آورده اند.

محبوبیت موسیقی پاپ تنها محدود به نواهای دل انگیز ساز نیست بلکه ترانه های خاص آن که متمرکز بر ساختار آواز (آواز-کر) هستند که بر جان دل شنونده می نشیند که به راحتی نیز نمی توان، آنها را از ذهن بیرون کرد.

برای مطالعه مقاله اصلی پیشنهاد می کنیم به سایت گوش نوازان مراجعه نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *