ایسنا/اصفهان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان گفت: دولت باید در نحوه رفتار با صادرکنندگان فرش تجدیدنظر کرده تا صنعت فرش رونق پیدا کند.
امیر کشانی، صبح امروز شنبه، ۲۵ آذر در نشست خبری سومین جشنواره «قالی فاخر ایران» و شانزدهمین المپیاد فرش که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: فرش از منظر فرهنگی و هنری، بهعنوان یک هنر ارزشمند در اصفهان و کشور شناخته میشود و از لحاظ اقتصادی، برای استان اهمیت ویژهای دارد.
وی افزود: اهمیت فرش در اصفهان از جنبهای دیگر نیز مشهود است؛ اصفهان در بسیاری از رشتههای هنری و از جمله صنعت فرش صاجب سبک است. اما با این وجود که فرش ایرانی در دنیا شناخته میشود، اما متأسفانه در زمینه صادرات فرش، مشکلات زیادی وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: ایران زمانی یکی از بزرگترین صادرکنندگان فرش دستبافت در جهان بود، اما اکنون با وجود رشد نرخ ارز، صادرات فرش به شدت کاهش یافته و به حدود ۴۵ میلیارد رسیده است. این کاهش به دلیل سیاستهای نادرست در حوزه تجارت فرش از جمله مقررات پیمانسپاری ارزی در کنار اعمال تحریمهای بینالمللی است. وقتی به یک هنرمند گفته میشود ارز ناشی از صادرات را با نرخ دولتی باید به ریال تسعیر شود؛ اشتباه است.
وی با انتقاد از دخالت دولت در صنعت فرش گفت: دولت باید در نحوه رفتار با صادرکنندگان فرش تجدیدنظر کرده تا صنعت فرش رونق پیدا کند.
کریم سایمی، معاون توسعه صادرات صنعت و معدن استان اصفهان نیز در این جلسه با اعلام حمایت وزارت صنعت از صادرکنندگان صنعت فرش، گفت: در راستای حمایت از هنر و صنعت فرش و با تکیه بر پشتوانه اصفهان در این حرفه، سازمان صمت استان از فعالان این صنعت به روشهای مختلف حمایت میکند.
ایزدی، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اصفهان نیز با اشاره به اهمیت تبلیغات در صنعت فرش گفت: باید تبلیغات به نحوی انجام شود که بتوانیم حضور حداکثری مردم را در جشنواره و نمایشگاه شاهد باشیم.
ایزدی افزود: خانوادهها ممکن است به دیل مسایل مالی توان خرید فرش دستباف را نداشته باشند، لذا برای حفظ بقا فرش دستبافت باید به صادرات توجه ویژه شود. الان فعالان اقتصادی برای صادرات مشکلات متعددی دارند که باید آن بخش که در داخل کشور قابل رفع است، توسط مسئولین و سیاستگذاران پیگیری شود.
مدنی، نماینده دفتر هماهنگی اقتصادی استانداری اصفهان نیز در این نشست گفت: فرش دستبافت همیشه مدال افتخار اصفهان بوده است. باید به نحوی مسئولین برنامهریزی کنند تا فرش دستبافت در آینده سهم تاثیرگذاری در تولید ناخالص داخلی و صادرات داشته باشد. باید با رفع موانع به فعالان این صنعت کمک شود تا در مسیر تعالی این هنر و صنعت حرکت کنند.
طحانیان، مدیر عامل شرکت نمایشگاههای بین المللی اصفهان گفت: نمایشگاه فرش پربیندهترین نمایشگاه در سال گذشته بوده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۷۲ هنرمند برای نمایشگاه اخیر ثبتنام کردهاند و تا ۱۵ دیماه نیز فرصت ثبتنام وجود دارد، گفت: ۸۰ درصد فضای نمایشگاه معادل ۵ هزار متر مربع به هنرمندان متقاضی شرکت در نمایشگاه اجاره داده شده است.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روزبیشتر بخوانیمسریعترین روش یادگیری و آموزش زبان انگلیسی
بیشتر بخوانیم نقش برقکار ماشین در نگهداری و تعمیر تجهیزات برقی