ایسنا/خراسان جنوبی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: در چارچوب مصوبات سفر دوم رئیس جمهور، ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرحهای تغذیه مصنوعی و رفع تنش آبی در استان تصویب شد.
علیرضا عباسزاده، امروز شنبه ۲۷ خرداد در نشست شورای حفاظت منابع آب و سند سازگاری با کمآبی استان اظهار کرد: از این میزان اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل طرحهای تغذیه مصنوعی و ۵۰۰ میلیارد تومان هم برای رفع تنش آبی اختصاص یافته است.
به گزارش ایسنا، وی گفت: در سفر اول و دوم رئیس جمهور به خراسان جنوبی مصوبات خوبی برای اجرای تصفیهخانههای فاضلاب استان داشتیم؛ تأمین آب بیشترین حجم اعتبارات در دور دوم سفر رئیس جمهور را به خود اختصاص داده است.
معاون استاندار به افتتاح تصفیهخانه شهر بیرجند در سفر دوم رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: ۲۰۰ لیتر بر ثانیه پساب تصفیه خانه بیرجند است که این آب میتواند جایگزین منابع آبی برای مصرف در بخش صنعت شود.
به گفته وی؛ تفاهمنامه استفاده از پساب مدول اول تصفیه خانه فاضلاب شهر قاین برای تأمین آب پایدار مجتمع فولاد قاینات نیز با اعتبار اولیه هزار میلیارد تومان سال گذشته به امضا رسید و همزمان عملیات اجرایی این طرح در شهرستان قاینات آغاز شد.
عباسزاده با بیان اینکه تأمین آب پایدار استان از خلیج فارس و دریای عمان در حال انجام است، گفت: سهم خراسان جنوبی از هر کدام از این دریاها ۶۰ میلیون متر مکعب است و خط دوم انتقال آب خلیج فارس نیز برای تأمین آب استان در حال اجراست.
وی با بیان اینکه ثبات مدیریتی ما در سطح کشور به حکمرانی حوزه آب بستگی دارد ادامه داد: خراسان جنوبی بیش از ۲ دهه متوالی است که با خشکسالی مواجه بوده و این خشکسالیها به شدت منابع آب زیرزمینی را تحت تأثیر قرار داده است.
معاون استاندار تصریح کرد: باید اقدامات مختلف را در دستور کار قرار دهیم تا جلوی فرسایشی شدن بیشتر منابع آب زیر زمینی در استان کویری خراسان جنوبی را بگیریم.
وی با اشاره به اجرای سند سازگاری با کمآبی از سال ۱۳۹۹ در استان گفت: از ابتدای اجرای این سند به اهداف آن دست نیافته ایم و از برنامه سالانه ۳۷ درصد عقب هستیم که باید در راستای رسیدن به اهداف سند و بهبود وضعیت منابع موجود اقداماتی ویژه را در دستور کار قرار دهیم.
عباسزاده تصریح کرد: با توجه به شرایط بحرانی استان، برگزاری مستمر جلسات شورای حفاظت از منابع آب برای ما از اهمیت اساسی برخوردار است و باید با اقدامات مختلف از جمله اجرای کامل سند سازگاری با کمآبی، ناترازی و نامتعادلی در منابع آب زیرزمینی استان را به تعادل برسانیم.
به گفته وی؛ باید تعدیل پروانههای کشاورزی در تمام استان به صورت یکسان و عادلانه انجام شود تا به اهداف سند سازگاری با کمآبی دست یابیم.
منبع خبر: خبر گزاری ایسنالینک مطالب دیگردستگاه تصفیه آب